top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWim Vos

Triocolore washandschoen en washpad, langharige microvezels

Bijgewerkt op: 25 mrt. 2023

De nieuwe Monello Cuscino Tricolore washpad en de Guanto Tricolore washandschoen zijn voorzien van een stevige kern van traagschuim voor extra water en sop opname. De vele langharige microvezels in drie kleuren zijn op verschillende manieren samengesteld en zorgen voor een zeer effectieve manier van wassen.

Hardnekkig vuil wordt door de losse microvezelharen veel effectiever losgeweekt en boenen is overbodig wat krasjes door vastzittend vuil sterk verminderd. Daarom is dit materiaal ook zo geschikt voor een wheel mitt, daar zit remstof vaak erg vast en Monello heeft ook een wheel mitt en een wash mitt (microvezel want) van hetzelfde materiaal als deze washandschoen. Was je minder vaak je auto? Dan is deze langharige washandschoen zeker aan te bevelen.

Wij wassen liever met een wash pad dan met een washandschoen, dat vinden we veel lekkerder en flexibeler werken. Als je net als wij ook een voorkeur hebt voor een wash pad, dan heeft Monello die ook in hetzelfde materiaal.

Door de traagschuim inleg nemen de washandschoen en de wash mitt veel sop en water op. De langharige vezels houden met gemak vijf keer het eigen gewicht aan sop en water vast en zo verspreid je het sop van de autoshampoo eenvoudig over het lakwerk. Zoals je weet is veel water essentieel bij het wassen van je auto. Verschillende langharige microvezels in drie kleuren zorgen voor een sterke maar zachte, krasvrije en veilige reiniging. Het vuil wordt veilig opgesloten tussen de langharige vezels en hij is volkomen veilig voor het lakwerk. Jammer is wel dat de langharige vezels makkelijk ergens achter blijven hangen en je snel overal gekleurde haartjes hebt zitten, ook in de droger zie je ze terug. Dat geldt overigens voor alle producten die we getest hebben met dit soort langharige microvezels.

De korte doorgestikte naad in het midden zorgt ervoor dat de washandschoen goed blijft zitten en perfect om je hand past. Je hebt veel gevoel in je vingers tijdens het wassen want de doorgestikte naad is kort gehouden waardoor je vingers elkaar blijven raken in de washandschoen. Beter dan dit kan het niet. De auto washandschoen heeft een elastische band die dubbel gestikt is, waardoor deze goed rond je pols goed afsluit en er geen water binnendringt.

Washpad, washandschoen en wheel mitt met dezelfde langharige microvezels? Monello heeft nu een complete familie met lange vezels. Probeer ze eens en je ziet zelf de mooie resultaten. Krasvrij wassen en sterke vervuiling verwijderen lukt je zeker met deze voor je auto onmisbare producten.

Afmetingen washandschoen 22x17cm en de wash pad 22x15cm. Materiaal is 97 procent polyester en 3 procent viscose en dat is de ideale samenstelling. De wash mitt kost 15 euro en de washandschoen 17 euro

12 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page