top of page

AUTO'S

VOOR EN NA

POLIJSTEN

ZELF EEN KERAMISCHE COATING AANBRENGEN 
INSTRUCTIE EN DEMO

Je leert in deze persoonlijke instructie hoe je zelf een coating op je auto aanbrengt. Je leert hoe je de lak voorbereidt, hoe een coating zich gedraagt bij het aanbrengen. Het belang van meerdere keren ontvetten van de lak, het 'hazen' van de coating en het effect van het uitpoetsen met verschillende microvezeldoeken met korte of lange vezel. Droogtijd temperatuur, luchtvochtigheid en hun invloeden. Dat een coating nooit honderd procent strak op de lak zit en bij sommige unilak kleuren de 'orange peel' iets versterkt. Dat het aanbrengen van een coating in de juiste omstandigheden ook buiten kan. Dat er coatings zijn die aan de lucht drogen en na een uur al naar buiten mogen. Leer het verschil tussen een SIO2 en een SiC coating. 

De beste polijstmachine

DAP EVO 8 mm D/A

1000 Watt

Polishing Power

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

Persoonlijke clinic
keramische
coating.

Leren hoe je zelf een keramische coating aanbrengt
Niets zo mooi voor je auto als een 
keramische coating. Het aanbrengen is niet moeilijk maar het vergt wat voorbereiding om de lak in topconditie te brengen. Je blijft krassen onder een coating namelijk goed zien.

Je leert aansluitend aan je workshop auto polijsten hoe je een keramische coating aanbrengt door dat zelf te doen op enkele delen van een hier gereedstaande motorkap met donkere lak. Het is niet goed om met een net aangebrachte coating gelijk te gaan rijden. Je moet de coating na het aanbrengen eerst 12 of 24 uur laten uitharden. Daarom doen we het niet op je eigen auto. Je leert het hier door het zelf te doen op onze test-motorkap. Je ziet hoe de coating reageert, wat de juiste wijze van aanbrengen is, wat je wel en niet van een coating mag verwachten. Je leert vooraf in de workshop auto polijsten alles over de voorbereiding van de lak om de coating zo goed mogelijk te laten hechten. Op de donkere lak van de motorkap waarop je (aansluitend aan de workshop auto polijsten) gaat oefenen, kun je het zelf aanbrengen van een keramische coating heel goed zien.

 

Zelf de coating aanbrengen
Je brengt tijdens je persoonlijke instructie, zelf een SiC of een SiO2 coating aan van verschillende merken. Je leert omgaan met het statisch worden van de coating, je ziet het belang van goed ontvetten en je leert het goed voorbereiden van de lak met een primer. Je ziet hoe een coating reageert, je leert het bepalen van de droogtijd, ziet de 'hazing', het proces van uitharden, je voelt wat de beste applicators en applicatordoekjes zijn enz. Je leert hoe je high-spots kunt voorkomen. Je krijgt ook alle informatie over het veilig met glascoatings werken en jezelf beschermen tegen de chemische middelen. En we bespreken het zelf nauwkeurig leren bepalen van de ideale weersomstandigheden, waardoor je ook buiten op je eigen auto zonder problemen een keramische coating kunt aanbrengen. Je leert indien nodig ook het aanbrengen van een SiO2 Trim coating om verweerde plastic en rubber delen weer als nieuw te krijgen.

Kosten en gewenste voorkennis
De instructie 'keramische coating zelf aanbrengen' kost slechts 25 euro als je al een workshop auto polijsten hebt geboekt. Je gaat dan gelijk nadat je hebt leren polijsten ook nog een coating aanbrengen op een motorkap die hier al klaar ligt, dus direct aansluitend aan én na de workshop polijsten. Het bedrag is inclusief de 
coating(s), inclusief de ontvetter en de applicatordoekjes. De voorkennis die je dient te hebben is dat je weet hoe je zelf je auto moet polijsten, maar dat heb je net uitgebreid geleerd in de 3,5 uur durende workshop auto polijsten. 

De instructie is in dezelfde garage als de workshop, in Houten (vlakbij Utrecht), en duurt ongeveer 30 minuten extra. De workshop poetsen/polijsten en de de instructie keramische coating aanbrengen duurt dan 4 uur. Kom je met twee personen voor de verlengde workshop dan duurt de workshop ongeveer 5 uur. De workshop auto polijsten en de korte instructie keramische coating aanbrengen is altijd op een zaterdagochtend of zondagochtend.

Ga naar de pagina Workshops auto polijsten aanmelden en boek je workshop en persoonlijke instructie keramische coating aanbrengen.

Vanaf januari 2023 

Beschikbaar

De clinic wordt gegeven in Houten. De clinic is voor jou alleen en direct na de workshop auto polijsten, duurt 30 minuten en kost 25 euro. Kom je met z'n tweeën dan kost de clinic ook 25  euro en duurt 30 minuten.

Vanaf februari
2023

Vanaf maart
2023

Beschikbaar

Beschikbaar

We oefenen het aanbrengen van de coatings op de motorkap van een auto met donkere lak. De vereiste voorkennis is dat je al weet hoe je een auto moet polijsten en hoe je een wax op een auto aanbrengt.

De clinic wordt gegeven in Houten. De workshop begint om 9.00 uur, duurt 3,5 uur  en is met maximaal twee personen. Tijd voor al je vragen en je leert na de workshop direct hoe je een SiC of SiO2 coating perfect aanbrengt.

Je brengt zelf op een deel van een auto die hier staat, een SiC of SiO2 coating aan. De laatste stap polijsten wordt ook geoefend,het polijsten met een primer. Je leert het belang van ontvetten en tijdig uitpoetsen.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op zaterdag 25 februari 2023.

 

In lijn met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) bewaren wij je persoonsgegevens niet langer dan nodig. Wij wissen de persoonsgegevens die je aan ons verstrekt na drie weken. Daarna blijven ze nog vier weken op de servers van Microsoft Outlook staan en worden dan definitief gewist. Archiveer s.v.p. direct je documenten. Houd er rekening mee dat een eventuele bevestiging en documenten die we aan jou verstuurd hebben na zeven weken door ons niet meer terug te halen zijn. We vragen je telefoonnummer alleen om je te kunnen bereiken bij eventuele calamiteiten en je via een tekstbericht te laten weten waneer we iets aan je verstuurd hebben. We zullen je nooit ongevraagd bellen en je telefoonnummer wordt net als de rest van je persoonsgegevens na zeven weken definitief gewist. We doen niet aan email marketing en we verzamelen geen email adressen of andere gegevens.

google-site-verification: googledd4d575a760896b8.html

Einde pagina: Workshop keramische coating aanbrengen, aanmelden.

Keer hier terug naar het HOOFDMENU> of door naar de volgende PAGINA>> Auto polijstworkshops aanmelden.

bottom of page