top of page

AUTO'S

VOOR EN NA

POLIJSTEN

VW passat bovenaf blauw metallic opening

DE BESTE AUTO POLIJST-
EN POETSMIDDELEN

BEST GETEST

Gelijk de mooiste resultaten op je auto? Hier vind je de allerbeste poets- en polijstmiddelen. We testen veel! Alleen de allerbeste middelen en machines die door ons in de praktijk getest zijn krijgen het predicaat ‘beste uit de test’. Monello Veloce, Menzerna 400 als je in een keer klaar wilt zijn. Menzerna 1.000 en Scholl S2 voor de zwaarste krassen. Collinites 845 en 915 beschermen je autolak enorm goed. Supergloss+, Synergy Ceramic en Dark Angel nog beter. Zeer effectief, veilig voor de lak en voor andere onderdelen. Op onze website staan de best geteste middelen tot in detail beschreven op vele pagina's. Op deze pagina staan ze allemaal overzichtelijk bij elkaar.

Best getest!
Polijstmiddelen om zelf je  auto te poetsen.

vw-passat-wim-na-polijsten-s40-en-aanbre

Vergelijkend onderzoek naar poets- en polijstmiddelen

Dat is het leukste onderdeel van onze professionele hobby. We geven je op deze pagina de informatie die je nodig hebt om een verantwoorde en rationele keuze te maken bij aanschaf, gebruik en het beoordelen van de resultaten. In ons onderzoek gaan we zoveel mogelijk uit van de situatie die voor jouw auto van belang kan zijn. Het gaat om eindresultaat, gebruiksgemak, prijs, beste in zijn klasse, kwaliteit, duurzaamheid enz. We kijken hoe product of machine het doet op verschillende auto's en lakkleuren, op kunststof, rubbers en dergelijke. Maar ook hoe het in de buitenlucht presteert omdat je daar vaak je auto moet onderhouden, moet poetsen en polijsten. We kijken natuurlijk ook naar milieuaspecten, naar prijs en kwaliteit verhouding en de verpakking. Maar het gaat ons in de eerste plaats om het mooiste eindresultaat.

 

Keuze van de poets- en polijstmiddelen 

We onderzoeken poetsmiddelen op basis van: 

1. Onze nieuwsgierigheid naar nieuwe middelen

2. Signalen en interesses van autoliefhebbers 

3. Volledigheid, wat zijn waardevolle toevoegingen?

4. Snelheid, hoe krijg je het snelst een topresultaat.

Een relevante selectie uit het marktaanbod

We onderzoeken en testen de meest relevante aspecten 
en zo komen we tot een testoordeel of conclusie. 

Dit alles leidt tot een selectie van middelen die wat ons betreft voor iedere autoliefhebber zeker het proberen waard zijn.

We proberen een goed vergelijk te maken, maar je begrijpt dat het geen laboratoriumomstandigheden zijn. De tests zijn dus subjectief maar daarom niet minder waardevol. Als je niet zomaar wat wilt kopen, bekijk dan hier onze testresultaten. Geloof niet gelijk de eerste zoekresultaten die je tegenkomt in Google en andere zoekmachines. Het zijn verkoopsites, vermomd als zogenaamde beste top 5 of top 10 middelen die men zelf verkoopt of waarnaar men doorlinkt om commissie te krijgen. Google en andere zoekmachines kunnen helaas geen onderscheid maken en weten niet wat de vele verkooppraatjes zijn of wat betrouwbare onafhankelijke informatie is. 

We testen meer dan dat er hier aan middelen genoemd wordt. Maar het is zonde om deze website te gebruiken voor beschrijvingen van middelen die minder presteren, dus die publiceren we niet. Lees de resultaten van onze tests op deze site. Zo krijg je een betere indruk van auto poetsmiddelen die een echte verbetering geven.

Top 1: De beste polijstmachine.

De beste
8 mm polijstmachine

DAP EVO 8 mm

Dual Action 1000 Watt

Merk: Polishing Power

De beste
15 mm 

polijstmachine

DAP EVO Plus 15 mm

Dual Action 1000 Watt

Merk: Polishing Power

De beste
large 
throw
polijstmachine

Bigfoot LHR 15 

Mark 3

Merk: Rupes

Krachtig genoeg om de zwaarste krassen te verwijderen. De beste polijstmachine in zijn klasse. Trigger schakelaar. Ergonomisch dik voor elkaar. Uiterst rustig en effectief polijsten, ook op rondingen en hoeken. Voor iedereen hanteerbaar. Met 200 euro gewoon goedkoop!

Het krachtige broertje van de DAP EVO. Verwijdert meer krassen en bijna net zo stabiel. Ideale tweede machine voor je autopoetsbedrijf. Kampioen krassen verwijderen op de vlakke delen. Onverwoestbaar, ook bij dagelijks gebruik. Een large throw topmachine voor 220 euro.

Enorme kracht en koppel! Dit is een geweldenaar voor professionele auto detailers. Knalt de krassen uit de lak met ongekende souplesse en enorme stabiliteit. Zoveel polijstpower met een 500 watt motor, dat kun je niet geloven! High-end polijsten voor bussen, (vracht)auto's voor 430 euro.

DAP-EVO-polijstmachine-8-mm-excentrisch.jpg
DAP-EVO-Plus-polijstmachine-van-Polishing-Power.jpg
Rupes-Bigfoot-LHR-15-Mark-3.jpg

Top 2: De beste polijstpads.

De beste
allround foam
polijstpads 

Scholl Concepts Purple compounding polijstpad

middelhard

Middelharde open celstructuur voor

het verwijderen van stevige krassen. Bestand tegen compound. Ook voor opfrissen van verweerde lak en voor hologramvrije afwerking. Ideaal voor one-step of stage one polijsten. Goede cuttingfactor, ook op harde en middelzware autoak. Geeft mee op rondingen. Padsnit: middelzwaar (4/6)

Ze kosten 15 euro per stuk

Purple compounding pad Scholl Concepts.png

De beste
polishing foam polijstpads

Scholl Concepts Orange

polishing polijstpad

semi hard

Semi stevige pad, geschikt voor medium tot zware polijstmiddelen Verwijdert swirls, hologrammen en lichte krassen. Bestand tegen alle medium polijstmiddelen. Ideaal voor stage two polijsten. Verwijdert lichte krassen met goede cuttingfactor, ook op harde en middelzware autoak. Padsnit: middel (5/6)

Kosten ongeveer 12 euro per stuk

Orange polishing pad Scholl Concepts.png

De beste
ultrasterke
polijstpads

Buff and Shine Low Pro Green extreme cutting polijstad

Rubberen tussenlaag en een heel open celstructuur. Loopt daardoor niet snel vol. Sterk dankzij de rubber tussenrand. Kan de power van een Rupes LHR15 aan. Sterkste correctie op harde lak. Gedraagt zich net iets anders dan de ijzersterke open celstructuur Rupes Coarse pads. Padsnit: zwaar (2/6)

Ze kosten 14 euro per stuk

Low Pro Green Buff and Shine.png

Top 3: Het beste polijstmiddel.

De beste
compound voor diepe krassen

Menzerna Heavy Cut Compound 1.000

De diepste krassen krijg je weg met Menzerna 1 (of 1.000) Heavy Cut Compound. Je voelt aan het gewicht van de flacon al dat hier een grote en zware slijpkorrel aan het werk gaat. Zo'n sterke slijpkorrel veroorzaakt marring en dat zie je ook. De lak wordt gelijk dof. Zware correctie heeft zijn prijs; je moet in twee of drie stappen na polijsten. Een flacon van 250 ml kost 10 euro. Een liter kost ongeveer 23 euro.

Menzerna 1 heavy cut compound.png

Beste allround
compound voor zware krassen

Monello Raffini Veloce compound

Veloce verwijdert behoorlijk diepe krassen en verrast met een enorm mooie eindglans. De beste keuze voor een allround polijstmiddel en en one step polijsten. Je raakt niet de allerdiepste krassen kwijt maar je bent wel in één keer klaar. Monello Veloce is de juiste keuze als je geen marring wilt maar wel de diepere krassen kwijt wilt. Kost 22 euro voor 500 ml en daar heb je genoeg aan voor een hele grote auto.

Monello Raffini Veloce.png

Het beste
polijstmiddel voor finishen

P&S Double Black Envy polish

Double Black Envy Polish van P&S (Renny Doyle collectie) verrast met een bijzonder donker effect op alle donkere lakkleuren. Op alle donkere lakken bereik je met dit laatste stap finishing polijstmiddel een heel mooi eindresultaat. Geen krasje, polijstbaan, of buffermark blijft over, De Envy Jeweling polish van P&S krijgt het allemaal met glans weg. Duur is het wel, een 500 ml flacon kost 60 euro.

Envy jewelling polish P&S.png

Top 4: De beste prijs-kwaliteit wax.

Collinites 915 Marque D'Elegance

Beste beading en sheeting Paste Wax voor 46 euro

Collinites 845 Liquid Insulator Wax

Beste beading en sheeting vloeibare wax voor 25 euro

Met voorsprong beste hardwax in zijn prijsklasse. Makkelijk te verwerken, ook machinaal want daar is deze harde wax net zacht genoeg voor. Ongelooflijk sterke beading en sheeting.  Kampioen in beschermen en duurzaamheid, want hij kan het tot 3 maanden vol houden op autolak. Ook op donkere autolakken geheel streeploos. Daarmee doet hij het beter dan veel duurdere waxen.

Een hele mooie wax voor een lage prijs. Spectaculair qua glans, ook op donkere lakken. Spectaculair is ook de enorm mooie beading en de sheeting. Onovertroffen zelfs, want in deze prijsklasse doet geen andere wax hem dat na. Komt wat nukkig uit de flacon met stukjes wax. Maakt voor het gebruiksgemak niet uit, je zult snel van deze wax houden.

Collinite 915 blik liggend en staan naast elkaar.jpg
Collinite-845-autowax-flacon-staand.jpg

Menzerna
Liquid Carnauba 

Vloeibare wax langdurige beading voor 16 euro

Een vloeibare wax met een enorm mooie en langdurige beading. Blijft lang een oppervlakkige bescherming bieden aan autolak. Boost de al aanwezige glans. Helaas erg lastig streeploos uit te poetsen want het wordt een vette laag als je met de hand moet in-en uitpoetsen. Dikke

vloeibare wax met super mooie beading die wat lastig uitpoetst.

Menzerna Liquid Carnauba Protection.png

Top 5: De beste+ wax voor je auto.

Synergy
Ceramic wax van
Infinity Wax

Duurzaamste kruising tussen coating en wax 50 ml voor 55 euro

Meest geslaagde duurzame wax die we gebruikt hebben. Extreem mooie langdurige beading+ en sheeting+, Schijnbaar onvermoeibaar, na vele maanden nog net zo waterafstotend. Blijkbaar is de  synergie tussen het van Flourine afgeleide polymeer met twee Si02 polymeren, keramische harsen en bindmiddelen goed gelukt. Erg lastig met uitpoetsen. 

Supergloss+ showwax van Infinity Wax

Mooiste showwax

met een plus

50 ml voor 26 euro

De mooiste en diepste glans voor je auto. Geeft glasharde reflecties met een vlijmscherpe detaillering en een indrukwekkende wetlook. Glasharde glans waarvan je gaat houden.  De briljante detaillering zie je terug in alle reflecties op je auto want het licht breekt op een enorm mooie manier. Beschermt ook enorm goed, met indrukwekkende sheeting.

Dark Angel kleurverdiependvan Angel Wax

Wax voor donkere kleuren

250 ml voor 68 euro

Een kleurverdiepende wax maakt de donkere lak nog donkerder. Door de pigmenten met meer  kleurkracht dan andere waxen. Donkerblauw en zwart krijgen een diepere glans met superieure beading en sheeting. Beschermt je auto goed, want drie maanden standtijd is haalbaar. Duur, maar elke cent waard want mooier zwart hebben we nog niet gezien. 

Synergy-ceramic-wax-pot-met-open-deksel-ernaast.jpg
Supergloss+-autowas-pot-staand-op-zijkant.jpg
Dark-Angel-autowax-panelpot-staand-zijkant.jpg

Top 6: De beste autoshampoo.

Autoshampoo zonder toevoegingen

Gyeon Q2M Bathe

 400 ml voor 14 euro

Meest Zuivere autoshampoo zonder toevoegingen. Geen polymeren, wax of oliën of die op lak achterblijven. Voorkomt kalkvlekjes op autolak.

Schermafbeelding 2022-02-23 om 23.46.03.png

Wash and Shine autoshampoo met wax

Meguiars Gold Class

473 ml voor 15 euro

Autoshampoo met conditioner en wax. Om je waxlaag in tact te houden. Handig in de wintermaanden als je de auto niet op tijd in de wax kunt zetten.

Schermafbeelding 2022-02-23 om 23.46.58.png

Microvezel washandschoen
lange vezels

Protecton washand-schoen 5 euro per stuk

Protecton microvezel washand-

schoen Special. Lange microvezel dreads pakken vuil vast en reinigen diep. Flexibel en zacht. 

Schermafbeelding 2022-02-23 om 23.56.31.png

Einde pagina: Beste poetsmiddelen voor je auto, alle testresultaten op een rij.

Keer hier terug naar het HOOFDMENU> of door naar de volgende PAGINA>>Wie we zijn.

bottom of page