AUTO'S

VOOR EN NA

Porsche-911-GT2-RS-Weissach-openingsfoto
Line separator

EXTREEM VERKLEURDE BUMPERS WEER

DIEP ZWART

Bumpers en stootlijsten kunnen lelijk verkleuren en dof worden. Polytrol van Owatrol of Infinity Plastic & Rubber wax zijn de beste middelen om extreem verkleurde rubbers en kunststof aan de buitenkant van je auto weer mooi te krijgen én blijvend mooi te houden.

Topper voor hopeloos verkleurd plastic.

4404642_orig.jpg
OWATROL-POLYTROL-bus-en-spuitbus.jpg

Verkleurde plastic bumpers en rubbers weer mooi

Zwarte bumpers, stootlijsten en spiegelkappen kunnen in de loop der jaren lelijk verkleuren en dof worden. Polytrol van Owatrol is het renovatiemiddel om hopeloos verkleurd plastic, rubbers en de kunststof aan de buitenkant van je auto weer mooi te krijgen en blijvend mooi te houden. Het kan nog mooier als je licht verkleurde stootlijsten en rubbers hebt. Dan is een trim restorer of een Rubber & Plasticwax van Infinitywax de beste keuze.

Je ziet direct het resultaat op wit of lichtgrijs uitgeslagen bumpers. Polytrol aanbrengen met een kwast of sponsje en lang laten drogen (vier uur). Dan worden rubbers en bumpers weer diep zwart (of diep donkergrijs als het donkergrijs kunststof was) en ze blijven zeker een half jaar als nieuw en mooi donker.

Ander spul regent er weer snel af

In winkels en webshops kun je veel middelen kopen om verkleurd kunststof donkerder te maken. Veelal is dat een goedkope Trim Restorer. Dat spul heeft een groot nadeel, het regent er snel weer af. Zonde van je geld, vergeet al die spullen. Zit je weer tegen die grijze verkleurde strips en bumpers aan te kijken?  Gebruik dan Polytrol van Owatrol.

Kunststof bumpers weer duurzaam zwart

Heb je een auto met grote schildbumpers of een bestelbus met grote kunststof bumpers?

- Polytrol breng je aan met een kwast of zachte spons

- Lange droogtijd nodig, vier tot vijf uur

- NIET uitpoetsen maar laten opdrogen tot een harde       laag

- Het mag niet regenen tijdens de droogtijd, anders
   krijg je vlekjes

- Niet met de auto rijden tijdens het droogproces

- Niet bij harde wind aanbrengen, stof hecht op de
  natte ondergrond

- Door niet uit te poetsen ontstaat een mooie, diep
  zwarte en harde toplaag

Polytrol is een echt renovatiemiddel, dus alleen gebruiken op extreem verkleurd plastic aan de buitenkant.

8438610_orig.jpg
Polytrol is een lak en dat zie je direct. Bumpers eerst ontvetten met All Purpose Cleaner van Poorboys World en dan Polytrol erop.
8018813_orig.jpg
Vergeet vieze vette huismiddeltjes als lijnolie. Polytrol is een heel andere soort. Niet vet, loopt niet uit en geeft geen strepen.

Een topwax voor verweerd rubber en kunststof.

0.-PLASTIC-&-RUBBER-WAX-INFINITY-WAX.jpg
10. Volvo-S80-uitgebeten-bumpers.jpg

Verweerde kunststof bumpers en rubbers weer mooi

Er is een Rubber & Plasicwax voor verweerde rubbers en kunststof delen. Ziet eruit als een gelly wax (fluorblauw) en zo ruikt het ook. Wondermiddel voor rubbers en kunststof delen op je auto die al verkleurd en verweerd zijn maar nog niet extreem wit zijn uitgeslagen. Dan is Rubber & Plastic wax van Infinitywax de allerbeste keuze.

Je ziet direct resultaat op wit of lichtgrijs uitgeslagen bumpers. Verweerde kunsstof delen en rubbers vooraf reinigen met verdunde All Purpose Cleaner van Poorboys World en eventueel ontvetten met Prep van Gyeon. De wax aanbrengen met een zacht sponsje en een half uur laten drogen. Dan worden rubbers en bumpers weer diep zwart en ze blijven zeker een maand als nieuw en mooi donker.

Trim Restorer regent er weer snel af, maar...

Een Trim Restorer (met een mooi woord ook wel dressing genoemd) zoals Preserve van Gyeon of Perl Coat van CarPro maken de kunststof trims op je auto nog wat donkerder dan deze wax. Maar bij een regenbui of tijdens het wassen van je auto spoelt het er heel snel weer af. Trim restorer is wat vet en kan niet voldoende hechten op de ondergrond. Als je echter bij aanbrengen een föhn gebruikt maak je het duurzamer. Breng met een zacht sponsje de trim restorer aan en zet dan voorzichtig de föhn erop. Droog het laagje zo goed in de structuur van het plastic. Dan breng je nog een laagje aan en die droog je ook weer met de föhn. Dit proces herhaal je net zolang totdat het kunststof weer diep zwart is. Nadat je het laatste laagje hebt gedroogd zul je zien dat de trim restorer veel langer blijft zitten. Als het eraf regent krijg je vette strepen op de lak. Je moet het dus op deze manier regelmatig opnieuw aanbrengen om de rubbers en de bumpers mooi te houden.

Makkelijker is Rubber & Plastic wax. Blijft een maand zitten en laat geen sporen na want het is een een echte wax en niet vet. Inpoetsen, licht uitpoetsen en het zit erop. Bij regen en wassen nooit vette strepen meer op de lak van je auto. Het regelmatig aanbrengen van deze wax (ook bij nieuwe auto's) is het behoud van de kunststof delen. Wij kennen geen betere oplossing voor het tegengaan van verkleuren en verweren van rubbers en plastic delen aan je auto. Infinity wax heeft hier echt een topper in het programma. Mag in je verzameling poetsmiddelen niet ontbreken.

Kunststof bumpers weer als nieuw

Zodra je Rubber & Plastic wax aanbrengt zie je verkleurde plastic delen direct donkerder worden.

- Rubber en Plastic Wax breng je aan met een zacht
  sponsje

- Je kunt het laten drogen of later nog licht uitpoetsen

- Dun opbrengen, maar wel alles afdekken

- Je ziet direct dat de verweerde laag onder de wax
  verdwijnt

- Na het drogen of uitpoetsen ontstaat een mooie,
 donkere toplaag die tot vijf weken blijft zitten.

Rubber & Plastic Wax van Infinitywax is te gebruiken op alle kleuren en soorten rubber en plastic aan de buitenkant.

superstrak-donker-kunststof-na-aanbrenge

Kunststof aan de buitenkant

weer als nieuw.

Sommige auto's hebben een enorm brede parafaan zoals deze Volvo V70. Je hebt geen last van watervlekken of verkleuring na het aanbrengen van Rubber & Plastic Wax
8522675_orig.jpg
Sterk verkleurde kunststof delen kun je vooraf scrubben met pindakaas om het vuil uit de poriën te krijgen. Daarna ontvetten met APC en alcohol. De Plastic & Rubber Wax en Polytrol  hechten dan pas goed op het schone oppervlak.
4909883_orig.jpg
Goed te zien waar de pindakaas en het sponsje langs geweest zijn, de bumper wordt weer als nieuw. Dan direct ontvetten met APC en daarna direct plastic & rubber wax erop om de zwarte bumper te beschermen.
5242101_orig.jpg
5428162_orig.jpg
Perl-Carpro-500ml.jpg
Gyeon-Q2M_preserve_250ml.jpg
Q2 Trim  Gyeon voor rubber en plastic de
Pindakaas doet wonderen op verweerde bumpers

​Dof plastic krijgt de oorspronkelijke kleur weer terug door eerst te scrubben met pindakaas op een zacht sponsje. Plastic aan de buitenkant van de auto heeft een structuur. Die structuur gaat kapot als je met harde hand probeert de vervuiling weg te krijgen. Gemalen pinda's in pindakaas zullen nooit de structuur aantasten en je scrubt vuil diep uit de porieën van de structuur. Vlekken verdwijnen, grijs wordt zwart, ontvetten met APC en dan regelmatig plastic & rubber wax erop.

Pas op met Melamine sponsjes

Melamine sponsjes worden soms gebruikt om kunststof te reanimerenMaak ze door en door nat en pas er mee op. In tegenstelling tot pindakaas heeft melamine wel een licht slijpende werking. Je kunt er al heel snel slijtplekken door krijgen. Vermijd het gebruik van melamine sponsjes. Gebruik ze alleen op glad plastic en nooit op kunststof met structuur, die slijtplekken blijf je altijd zien.

Trim Restorer maakt kunststof diep zwart
 

Trim Restorer maakt kunststof en verweerd kunststof of rubber weer diep zwart. Je brengt een trim restorer makkelijk aan met een zacht sponsje. Nadeel is dat het er weer snel afregent of door wassen verdwijnt. Na een regenbui kun je vaak vette strepen op de lak zien, de trim restorer is daar gaan uitlopen. Het blijft altijd licht vettig en kan niet in hard kunststof trekken. Daarom moet je het in meerdere dunne laagjes aanbrengen en ieder laagje kort drogen met een föhn. Dan krijg je na een regenbui geen vette strepen op de lak. 

​De mooiste trim restorer is Q2M Preserve van Gyeon. Ook Trim Restorer van Poorboys World en Perl van CarPro zijn erg mooi. Maar het beste en meest probleemloze resultaat krijg je met de Plastic & Rubber Wax van Infinty wax. Die  is makkelijk aan te brengen, blijft lang zitten en lang  bescherming bieden.

Coating maakt kunststof als nieuw
 

Een coating herstelt sierlijsten, rubbers en plastic delen permanent en zorgt voor een uitstekende bescherming. Je herstelt de oorspronkelijke kleur en het biedt permanente bescherming tegen verkleuring. Q2 Trim van Gyeon is een goede coating en een mengsel van SiO2 en een bindmiddel, speciaal gemaakt voor kunststof. Het is de ultieme bescherming tegen UV-straling en oxidatie. Ook een hele mooie coating die de verkleurde kunststof delen langdurig weer opnieuw zwart maakt is CQuartz DLux van Carpro.

Een coating vergt wel meer aandacht dan de hierboven genoemde middelen. Als je een coating aanbrengt op een ondergrond die niet 100 procent vetvrij of schoon is krijg je lelijke vlekken. Daar kun je niet meer bij omdat de coating keihard wordt en niet meer te verwijderen is. Op lak kun je een mislukte coating eraf polijsten maar dat lukt niet op plastic met een structuur. Een coating is ook 100 procent chemisch en bij het aanbrengen moet je altijd handschoenen dragen. Maar met geduld en een gedegen voorbereiding is een coating het mooist om alle verweerde rubbers en kunststof delen op je auto weer blijvend zwart te krijgen.

Einde pagina: Bumpers verkleurd.

Keer hier terug naar het HOOFDMENU> of door naar de volgende PAGINA>> Auto poetsmiddelen met korting.