top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWim Vos

Synergy Ceramic Wax is anders in alle opzichten

Bijgewerkt op: 10 mrt. 2023

Een enorme bescherming voor je autolak, een eindeloos en voortdurend feest van waterdruppels die niet aan de lak mogen hechten. Beading en sheeting zijn en blijven overweldigend. Moeiteloos, dag en nacht, regenbui na regenbui, wasbeurt na wasbeurt.

Het mooiste is, de beading en sheeting blijven overweldigend. Niets lijkt deze enorme beschermlaag voor je auto aan te kunnen tasten.Er zijn meer waxen die dit beloven maar dat zijn toch maar gewone autowaxen. Waar de gemiddelde wax twee tot drie maanden bescherming blijft bieden is Synergy Ceramic wax totaal anders en het gedraagt zich ook anders. Geeft écht die waanzinnig mooie bescherming die in de buurt komt van een SiO2 of SiC coating. Maar het blijft een wax. Een coating is toch wat anders. Maar hij heeft een enorm mooie druppelvorming die lijkt op die van een coating en hij geeft bijna de diepe glans van een coating en toch het gemak van een autowax. We hebben heel veel waxen voor auto's gehad en deze Synergy Ceramic Wax is beter in alles, behalve in glans.

“Synergy ceramic wax is een egaal witte en gladde wax die makkelijk is op te brengen. Je hebt er weinig van nodig, met een potje van 50 ml doen we drie grote auto's.”

Een mooie scherpe detaillering van de Synergy ceramic wax van Infinity op de (in dit geval) middelgrijze lak van onze Volvo V70. Gewoon een erg goed resultaat en ook op donkere lakken is het resultaat fantastisch zoals op de zwarte metallic lak van onze VW Passat bleek.

De reflecties en de scherpte van de reflecties van de witte doeken in de garage die weerspiegelen in de lak, dat is gewoon dik voor elkaar. Wit op grijs is niet zo'n makkelijke combinatie. We hebben heel wat waxen gehad die dit resultaat niet halen. Daarbij moet vermeld worden dat deze wax zich ook heel gemakkelijk laat opbrengen en dan ziet ie er enorm vettig uit. Duidelijk anders dan een gewone wax en dan weet je dat dit een echte ceramische samenstelling heeft. Maar dat maakt bij het uitpoetsen niets uit. En probleemloos uitpoetsen dat lukt prima met eerst een korte microvezeldoek en daarna nog een keer napoetsen met een dikkere microvezeldoek. Superglans! Makkelijk uitpoetsen is lang niet bij alle waxen vanzelfsprekend. Er zijn waxen die zich als een draak gedragen bij het uipoetsen en moeizaam van de lak te krijgen zij als ze iets te lang drogen. Synergy laat je maximaal 10 minuten drogen en dan is ie heel makkelijk en vrijwel streeploos uit te poetsen. Wel blijven er wat vette vlekjes achter, zoals vaak bij waxen het geval is. Maar na twee keer wassen is dat bij deze Synergy voorbij en je hebt een fantastische strakke glans op je autolak met mooie diepe reflecties.


Geen andere keramische wax kan dit


Begin december 2019 kwam Infinity wax uit Schotland met dit product op de markt en we wilden het gelijk testen. Na de wonderbaarlijke bescherming en glans gezien te hebben op onze 21 jaar oude zwarte VW Passat, zat het binnen een week op drie van onze auto's. Een binnenslaper en twee auto's die dag en nacht buiten staan. Infinity belooft een standtijd van een jaar en dat moeten we nog zien, maar deze Ceramic Wax kan meer dan alle andere waxen die we tot nu toe getest hebben. Eén ding voorop, de glans is niet zo mooi hard en diep als die van een showwax. De beste showwaxen die we kennen zijn  'Supergloss+ Wax', ook van Infinity en 'Devine' van Obsession Wax. Die geven echt nog meer glans, harder, dieper en mooier. Daarbij heeft Supergloss+ ook nog eens de mooiste sheeting die we bij een showwax hebben gezien. Dus voor een topglans kies je Supergloss+. Maar de enorme sheeting en beading, bescherming en standtijd van de Synergy Ceramic Wax, daar komt een showwax niet in de buurt. Ook andere merken die claimen een ceramische wax te hebben komen niet aan dit resultaat.


Wij kochten onze Synergy Ceramic Wax bij Infinity Europe. Een potje van 50 ml kost 55 euro plus de verzendkosten. Tegenwoordig is Synergy Ceramic Wax van Infinity Wax niet meer verkrijgbaar in Nederland maar wel in België (Franstalige deel) bij Spirit Of Shine178 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page