top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWim Vos

Nieuwe premium polijstpads van Monello in drie soorten

Bijgewerkt op: 16 mrt. 2023

Je polijstpad moet stevig zijn maar niet te hard en het foam moet veel grip hebben op de gladde lak en de polijstkorrel. Dat lukt prima met de nieuwe Duro Rosso heavy cut polijstpad, echt een mooie harde foam die ook nog genoeg meegeeft op de vele hoeken en rondingen van je auto. En Monello heeft ook nieuwe medium en finishing polijstpads.

De Duro Rosso premium polijstpad is echt een lekker stevige polijstpad. Je voelt aan alles dat deze pad een lange tijd mee gaat en veel diepe krassen voor je verwijdert. De naam premium lijkt ons tenminste toepasselijk want de hele serie polijstpads voelt veel beter aan dan de oude Monello's. Dat waren geen favoriete polijstpads van ons maar deze nieuwe serie wel. Vooral als we kijken naar het prijskaartje want tien euro voor deze pad is echt goedkoop. De Medio Bianco voor de tweede stap polijsten heeft bij Monello nu ook precies de juiste hardheid en slijpt ook al zo mooi nog genoeg weg van de lak, want ook de tweede stap moet nog effectief corrigeren. We hebben al zoveel merken polijstpads gehad waar de medium polijstpads gewoon veel te zacht waren om effectief te corrigeren met een minder grove polijstkorrel. Deze witte Monello is gewoon perfect en kost ook maar een tientje.

De mooie open celstructuur van de polijstpads trekken de lak, de compound en vervuiling naar binnen. Zolang de pad door de open celstructuur kan ademen blijft ie heel. Dus controleer regelmatig je pad en een pad die verstopt dreigt te raken vervang je simpel door een nieuwe. Dan kun je de pads wassen en weer opnieuw gebruiken. Nooit te lang doorwerken met een pad die dicht gaat zitten want hij wordt te heet en gaat stuk. Je ziet op de foto hierboven de mooie open celstructuur van de drie nieuwe polijstpads.

Polijsten is werken met wrijving, het breekt de polijstkorrels af en verdampt het hulpmiddel en de olie. Het komt aan op het juist doseren van het polijstmiddel op de polijstpad en je hebt een goede foam nodig die niet snel slijt en lang effectief zijn werk blijft doen. Zo slijp je een flinterdun laagje van de lak en in de bovenste drie micron zitten de meeste krassen.

De Fini Verde is de laatse nieuwe uit de serie. Zacht en sterk genoeg met een opvallende felgroene kleur. Deze drie nieuwe polijstpads zijn zeker een vooruitgang ten opzichte van de vorige Raffini serie. Lekker veel grip op de lak, koelgat in het midden zoals dat hoort en een praktische trapeziumvorm zodat je makkelijk in de smalste randen komt. Ze zijn twee cm dik en dat werkt erg lekker. Je polijstpad moet al het correctiewerk doen op de lak dus investeer in goede polijstpads. We hebben al heel wat meters gemaakt met de premiums en we weten nu dat de nieuwe Monello's zich kunnen meten met de beste. Je kunt deze serie best eens zelf proberen.

We zagen ze ook al in meerdere voordeel-sets terug en dan is het helemaal interessant. Ieder pad wordt geleverd in de mooie hersluitbare verpakking met kunststof rits en een klein gaatje onderaan in het plastic zodat eventuele condens eruit kan. Daar is over nagedacht door de makers. Alle pads zijn er ook in 75 en 90 mm uitvoering.De meest voorkomende maat is 125 mm en dan kost de Fini Verde 10 euro, de Duro Rosso 10 euro en de Medio Bianco ook 10 euro per stuk. Daarmee zijn ze gemiddeld vijf euro goedkoper dan vergelijkbare polijstpads en dat maakt deze premium serie zeker een geweldig voordelige aanbieding.26 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page