top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWim Vos

Monello Guanto Cerchio maakt wielen makkelijk schoon

Bijgewerkt op: 25 mrt. 2023

Deze Monello Tricolore Washmitt krijgt de wielen van je auto veel sneller schoon. Hij is kleiner dan een washandschoen en daardoor kom je werkelijk in alle hoeken van de velgen. De langharige Tricolore microvezels krijgen de remstof en ander vuil veel sneller van de velg.

De Monello Guanto Cerchio Tricolore is een langharige microvezel wheel mitt. Door die lange vezels was je snel en veilig vervuiling van de velg. Remstof kan nogal vast gaan zitten op de velgen en de vele lange vezels van deze wheel mitt hebben meer reinigingskracht dan een standaard microvezel. Iedere kleur vezel heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Die lus is erg handig want je steekt je duim erdoorheen en als de wheel mitt ergens diep in de velg of spaak blijft hangen trek je hem met je duim gewoon weer los. Voor slechts tien euro een topper, want eigenlijk is dit een onmisbare wheel mitt. We hebben in ons eigen wagenpark heel wat bewerkelijke wielen en dan is deze kleinere Tricolore onmisbaar voor altijd schone velgen. Ook remstof die al langer op de velg zit veeg je met wat autoshampoo en veel water zo weer los, heel rustig en zonder krasjes want die lange microvezels pakken het vuil sneller vast dan de gemiddelde microvezel. En het vuil wordt snel opgesloten door de vele microvezels. Zonder inspanning kom je in alle hoeken van de velg en ook nog diep in het velgbed. Dat durf je wel aan want de lus om je duim houden en je trekt de wheel mitt zo weer terug. Dat is pas relaxed de wielen van je auto schoonmaken.

Guanto Cerchio is zeer handzaam en kan door zijn compacte formaat vrijwel overal bij. De vele lange vezels zorgen ervoor dat de Guanto Cerchio veel water en sop absorbeert. Een velgenborstel en Non-Ferro gebruik je voor het grote schoonmaakwerk diep in de velg. De wheel mitt is perfect voor de gelakte delen van het wiel, de buitenkant. Als je hem eenmaal hebt snap je niet dat je het ooit zonder wheel mitt gedaan hebt. Lastig is wel dat de lange microvezels makkelijk ergens aan of achter blijven hangen, je trekt ze dan makkelijk los uit de wheel mitt. Overigens altijd een probleem bij deze langharige microvezels.

Alle nieuwe premium line producten van Monello zitten voortaan in een nieuwe afsluitbare verpakking met een plastic ritssluiting. Zo kun je de droge wheel mitt altijd stofvrij en zonder dat hij vuil kan worden ook weer netjes opbergen. Een heel mooie oplossing die we nog niet eerder bij dit soort producten gezien hebben. De Guanto Cerchio is voor een tientje verkrijgbaar bij Carclean in de winkel en op de website https://www.carclean.com/nl/guanto-cerchio-tricolore-wheel-mitt.html


18 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page