top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWim Vos

Detail as an art ISM keramische coating 2.0 van Kamikaze

Kamikaze ISM 2.0 is een keramische SiO2 coating voor lak met meer (96 procent) en kleinere deeltjes Siliciumdioxide om enorm reflecterende en diepe glans te geven aan autolak.

Kamikaze claimt dat de Silica deeltjes dichter op elkaar liggen en daardoor ontstaat een hardere laag en nog hogere glans. Als eerste coatinglaag hebben we Miyabi coat van Kamikaze aangebracht, met de 96 procent Silica. Daarop komt ISM Coat als tweede coating. Deze twee gecombineerd geven een enorme glans aan de lak, nog wat meer glans dan de gemiddelde glascoating. Je doet dit vooral als je net als wij, een briljante showglans wilt op je auto en iets bijzonders zoekt.

“Bij het aanbrengen reageren ze wat taaier dan andere SiO2 coatings, tijdig uitpoetsen is belangrijk.”

Monozukuri staat in Japan voor de grondige en toegewijde werkethiek en het streven naar een zo perfect mogelijk eindresultaat. Niemand verstaat beter de kunst om superieure en innovatieve producten te maken. Noem het maar en de Japanners hebben het tot in perfectie uitgewerkt. Samenstelling, duurzaamheid en het beter gebruiken van grondstoffen, vormgeving, perfectie in afwerking, aandacht voor details, het komt samen in deze twee bijzondere keramische coatings.

Bij Kamikaze geen coatings die alleen op organische of anorganische chemie zijn gebaseerd, want die kunnen geen bescherming bieden tegen alle omstandigheden waaraan je auto wordt blootgesteld. Een betere bescherming wordt verkregen doordat ze de unieke beschermende elementen van beide te combineren. Een coating is tenslotte een opofferingslaag om de lak van je auto langdurig te beschermen.

Meerdere lagen van een SiO2 worden vaak aangebracht om de coating sterker te maken, en dan gaat het met name om de kunsthars die de Siliciumdioxide als het ware op de lak lijmt. Meerdere coating zijn volgens Kamikaze overbodig en zo is het ook. Eén laag of een combinatie van twee coatings met verschillende eigenschappen moet voldoende zijn om bescherming te bieden tegen de elementen en om een show winnende glans te leveren.

Meerdere coating zijn volgens Kamikaze overbodig. Eén laag of een combinatie van twee coatings met verschillende eigenschappen is voldoende en zo hoort het ook.

Kamikaze Collection ISM 2.0 coating is een flexibele coating voor lak en kunststof en combineert optisch heldere koolwaterstoffen met keramische componenten om een heldere, enorm reflecterende, diepe glans te geven aan autolak. ISM 2.0 is ontwikkeld op verzoek van meester detailer Finn Handsvold van Cura di Automobile in Noorwegen, die een coating zocht die beter bestand is tegen extreme verschillen in weeromstandigheden en een hoge chemische resistentie heeft. In tegenstelling tot veel keramische coatings is ISM vrij van oplosmiddelen en vluchtige organische stoffen (VOS). Gaat 24 tot 36 maanden mee, stoot water, vuil en roet af en kan watervlekken beter weerstaan dan traditionele keramische coatings.

Je ruikt het bijna niet tijdens het verwerken want het is niet op oplosmiddelbasis en ook vrij van vluchtige organische stoffen (VOS). Hoog gehalte aan vaste stoffen, 27 procent organisch en 51procent anorganisch. De lak van je auto in drie of vier stappen polijsten en het oppervlak meerdere keren ontvetten met Gyeon Prep voordat je de coating aanbrengt. Optimale applicatiecondities: 15-25 °C en een luchtvochtigheid tussen de 40 en 70 procent. Breng met een druppelaar of bij voorkeur met een pipet een paar rechte lijnen van de ISM 2.0 aan op het applicatordoekje. Let erop dat de coatings van Kamikaze, net als andere keramische coating snel uitharden en je hard geworden glasdeeltjes al snel rond de hals van het flesje ziet zitten. Die mogen niet op het doekje vallen want je wilt ze niet in je nieuw aangebrachte coating terug zien bij het aanbrengen. Overigens is Kamikaze de enige die weten hoe ze een goede blokjesapplicator moeten maken. Door de brede inkepingen over in de zijkanten blijft je doekje perfect zitten. Daar kan de rest nog wat van leren, deze applicator gebruiken we voortaan bij alles.

Begin eerst met horizontale vlakken en breng ISM 2.0 alleen in rechte lijnen aan (niet haaks erop en geen cirkelvormige applicatie) en overlap lichtjes van de ene lijn naar de andere.

Werk in kleine gebieden en begin snel met het wegpoetsen en uitpoetsen, want de ISM coating wordt al snel moeilijk te verwijderen en er kan een taaie laag ontstaan. Als je merkt dat je te laat bent met uitpoetsen breng je direct meer product aan op het aangetaste gebied en verwijder je het onmiddellijk door uitpoetsen. Normaal wacht je ongeveer anderhalve minuut met uitpoetsen bij een keramische coating, maar houd deze goed in de gaten. Gebruik voor het uitpoetsen twee of drie verschillende microvezels, en steeds wat dikkere vezels zodat je alle resten goed verwijderd. Je eerste doek verwijdert het grootste deel van het residu, je mag geen strepen of resten meer op de lak zien. Met de tweede doek verwijder je daarna alles. De derde doek is voor de zekerheid en voor maximale glans. Gebruik lange of cirkelvormige bewegingen en weinig tot geen druk tijdens het verwijderen. Meerdere lagen zijn overbodig.

Technische specificaties: Bevat geen vluchtige oplosmiddelen (VOS-vrij), onvlambaar, duurzaamheid 24 tot 36 maanden, watercontacthoek 105 graden, pH-tolerantie 2-11, laagdikte 2 micron, volledige uithardingstijd 7 dagen, inhoud 30 ml.

We kochten onze Kamikaze ISM en Miyabi coat bij The Ultimate Finish in Engeland omdat het in Nederland niet (meer) verkrijgbaar is. Je moet er dus invoerrechten over betalen. https://www.theultimatefinish.co.uk/Store/Search.aspx?SearchTerm=kamikaze29 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page